Susan Boyle: "Er zit nog altijd leven in deze oude vrouw!"

Bijna 12 miljoen views op YouTube met een optreden dat wereldwijd alom geprezen wordt. Het hoeft geen betoog dat Susan Boyle, die de afgelopen jaren in de anonimiteit leek verdwenen te zijn, helemaal terug is. Opnieuw is ze het middelpunt van alle aandacht en weinigen die eraan twijfelen dat ze "America’s got talent: the champions", waarin voormalige winnaars en finalisten uit diverse landen het tegen elkaar opnemen, uiteindelijk zal winnen. Iets waarin ze 10 jaar geleden, in "Britain’s got talent", niet wist te slagen. Maar toen was de situatie helemaal anders, zo vertelde ze op celebritywebsite People, na haar hernieuwde aanspraak op roem.

Susan Boyle, intussen 57: "De grootste verandering toen was ongetwijfeld de plotse bekendheid. Van vrijwel onbekende vrouw met een kat die in Schotland woonde tot iemand die overal, waar ik ook kwam, herkend werd. Ik heb toch wel tijd nodig gehad om daaraan gewoon te worden."

"Eigenlijk begreep ik niet goed hoe viraal dat filmpje van de auditie toen gegaan was! Ik wist toen weinig van computers. Van Twitter en YouTube en alles wat daarmee verband hield. Maar toen Ashton Kutcher over mij twitterde (zie hierbeneden), toen moest ik echt naar adem happen. Mijn hele leven lang was ik een buitenstaander die naar die wereld keek, en nu maakte ik er plots zelf deel van uit. En dat is momenteel nog altijd zo."

"Mocht ik dit keer winnen, dan zou je dat wel als een comeback mogen beschouwen. Zo kan ik de mensen bewijzen dat er nog altijd leven in deze oude vrouw zit! Bovendien, wie houdt er niet van wat competitie? Ik in ieder geval wel, het houdt me op de been. Ik dacht: "Ik heb vorige keer dan wel niet gewonnen, laat ik er dus nu maar eens opnieuw voor gaan.""

"Simon (Cowell) is nu al 10 jaar lang mijn baas en ik wil niets liever dan hem trots maken. Hij is het die me perfectie doet nastreven."

Geniet (nogmaals) van Boyles versie van "Wild horses" van The Rolling Stones:

Meest gelezen