Ring in Antwerpen opnieuw vrijgemaakt, na ongeval met meerdere voertuigen in richting van Gent

De ring in Antwerpen zat de hele ochtendspits helemaal dicht door een ongeval. In de richting van Gent botsten meerdere voertuigen op elkaar, waaronder twee vrachtwagens. Daardoor waren 4 van de 5 rijstroken versperd. De ring is sinds 8.30 uur opnieuw vrij maar het fileleed op de aanlsuitende snelwegen zal nog een tijdlang aanhouden.

Bij het ongeval raakte ook zeker één personenauto betrokken. De bestuurder zat in de wagen gekneld. Iets voor 8 uur kon de brandweer hem bevrijden. Daarna kon het takelen van de voertuigen en het opruimen van de blikschade beginnen.

Rond 8.30 uur zijn alle rijstroken op de  Ring opnieuw opengegaan. Maar de hinder voor  het verkeer vanuit de Kempen, richting Gent en Brussel, is daarmee nog niet van de baan.  Op alle snelwegen die aansluiten op de Ring staan nog lange files met wachttijden van bijna  2 uur. Automobilisten die in Gent moeten zijn, kunnen omrijden via de Liefkenshoektunnel die tolvrij is gemaakt. Verkeer uit Hasselt rijdt best via Brussel.

Meest gelezen