Minder dan 2 procent van bestuurders positief tijdens Weekend zonder alcohol

Afgelopen weekend had 1,8 procent van de bestuurders een glas teveel op bij de controles van het 'Weekend zonder alcohol achter het stuur'. Dat meldt de federale politie via Twitter.

Van vrijdagavond tot vanmorgen was er opnieuw een "Weekend zonder alcohol achter het stuur" op de Belgische wegen. De politie haalde 34.715 bestuurders naar de kant voor controle. Van hen bliezen 34.092 "safe". 623 gecontroleerde bestuurders hadden dus teveel gedronken.

Het gaat om een kleine daling tegenover het Weekend zonder alcohol achter het stuur van twaalf maanden geleden. Toen liep 1,88 procent van de gecontroleerde bestuurders tegen de lamp. Bij het vorige actieweekend, in juni vorig jaar, lag het aandeel positieve controles op 2,77 procent.

De actie startte vrijdag om 18 uur en liep maandag tot 6 uur. Zowel op snelwegen als op secundaire wegen werd gecontroleerd.

Meest gelezen