Videospeler inladen...

Nieuwe Nederlandse verdachte wordt gezocht voor aanrijding "geel hesje"

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur die was aangehouden als verdachte van de dodelijke aanrijding in Wezet waarbij een geel hesje omkwam, is vrijgelaten. De man was volgens de Nederlandse politie dan toch niet betrokken bij het ongeluk. Intussen is wel een andere Nederlandse verdachte geïdentificeerd, zegt het parket van Luik. De man is wel spoorloos.

Het was vorige week vrijdagavond dat het dodelijke ongeval gebeurde. Een vrachtwagenchauffeur had een 49-jarige betoger doodgereden bij een blokkade van enkele demonstranten met gele huisjes, ter hoogte van Visé, in de provincie Luik.  Het parket gaat er vanuit dat dat bewust gebeurde. Een ooggetuige kon de nummerplaat van de vrachtwagen doorgeven, en zo werd de chauffeur geïdentificeerd.

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur van 56 werd afgelopen weekend opgepakt, maar blijkt nu volgens de Nederlandse politie toch niets met de feiten te maken te hebben. Gisteren werd de man weer vrijgelaten. Ook de in beslag genomen vrachtwagen is terug naar de eigenaar.

Intussen heeft het parket van Luik een nieuwe Nederlandse verdachte geïdentificeerd. Het gaat om een man uit Landgraaf. De man is wel nog spoorloos.

Herbekijk hieronder de reportage uit Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen