Videospeler inladen...

Chiroleden vol ongeloof over lichte straf voor man die leidster doodreed: "Dit is niet eerlijk"

"Het is oneerlijk". Dat is wat Eva en haar Chiro-vriendinnen vinden van een straf die een rechter heeft uitgesproken (zie video boven). Vorig jaar werd hun leidster Julie aangereden door een auto. Julie overleefde dat ongeval jammer genoeg niet. De bestuurder had gedronken en zelfs drugs genomen, maar de rechter besliste vorige week dat hij niet naar de gevangenis moet. En dat begrijpen ze op de Chiro in Sleidinge helemaal niet.

Maar hoe bepaalt een rechter nu welke straf iemand moet krijgen? En is een gevangenisstraf altijd de juiste straf?  Dat vraagt Karrewietreporter Zoé zich af. Voor antwoorden trekt ze naar Christian Denoyelle, hij houdt in het oog of ons gerecht goed werkt.

Videospeler inladen...

Meest gelezen