Nieuwe recordhouder van Instagrampost met meeste likes is... een ei

Hoe schattig kon een foto zijn, toen realityster Kylie Jenner in februari vorig jaar een foto van haar pasgeboren dochter Stormi Webster op Instagram publiceerde, waarbij de baby de vinger van de kersverse moeder vasthield. De likes vlogen haar dan ook om de oren en zo werd de foto de meest gelikete foto op Instagram ooit. Beyoncés zwangerschapsaankondiging werd daarbij van de hoogste positie weggeveegd. En dus was de vraag die iedereen zich stelde: wat kan nog tot meer likes leiden? Gisteren volgde het antwoord: een ei!

De account "world_record_egg" was alvast duidelijk in zijn omschrijving om de foto van Jenner  (zie hierbeneden) qua likes naar de archieven te verwijzen. Die foto klokte af op ruim 18 miljoen likes:

"Laten we samen een wereldrecord halen en de meest gelikete foto op Instagram worden", aldus de initiatiefnemers, die zichzelf omschreven als de 'Egg Gang'. De foto die aangeboden werd om leuk te vinden was namelijk niet meer en niet minder dan een ei:

Gisteren werd de doelstelling dan ook gehaald. Het ei haalde zelfs meer dan 23 miljoen likes en stootte Jenner dus met veel gemak van de troon.

Wie er achter de account zit is momenteel onduidelijk en de initiatiefnemers blijven intussen anoniem. Sommigen zien in de keuze van het ei een verwijzing naar Twitter, waar jaren geleden de profielfoto bestond uit een wit ei met een kleurrijke achtergrond.

Jenner zelf maakte alvast korte metten met het ei, nadat ze op de hoogte gebracht was dat ze niet langer het record van meeste likes op Instagram had (dat filmpje werd intussen al meer dan 10 miljoen keer bekeken):

Meest gelezen