Videospeler inladen...

Zoektocht tegen de klok naar peuter die in boorput viel in Spanje

Met het uur wordt de hoop om de tweejarige peuter Yulen levend boven te halen kleiner.  Yulen viel zondagnamiddag in een diepe boorput in de buurt van Malaga, in het zuiden van Spanje.  Aanvankelijk gaf het jongetje nog teken van leven. Nu blijft het angstwekkend stil.  Toch geven de meer dan 100 reddingswerkers de moed nog niet helemaal op.

Het jongetje maakte samen met zijn ouders een wandelingetje toen het ongeluk gebeurde: de peuter sukkelde in een boorput met een diameter van amper 25 centimeter, maar die tot 110 meter diep gaat.  De ouders hoorden hun kindje nog schreeuwen.  Daarna werd het stil.

Vanochtend lokaliseerden reddingswerkers snoepgoed, en ook een tasje dat Yunes droeg, op een diepte van 78 meter.  Yulen zelf blijft onvindbaar.  De reddingswerkers proberen nu met een camera tot op de bodem van de schacht te filmen.  Maar ze doen dat bijzonder voorzichtig, om te verhinderen dat er aarde van de zijkanten van de boorput loskomt.  

Meest gelezen