Wooncentrum Ter Boogaerde in Zoutleeuw heet eerste bewoner welkom

In Zoutleeuw is de eerste bewoner aangekomen in Ter Boogaerde. Dat is een nieuw wooncentrum voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Er kunnen 18 bewoners terecht.

Ter Boogaerde bestaat 18 studio’s voor mensen met een niet aangeboren handicap of aanverwante problematiek. “Dit zijn mensen die bijvoorbeeld na een auto-ongeval, een hersenbloeding of ziekte blijvend ondersteuning nodig hebben”, legt directrice Leen Vanermen uit. De 18 studio's bieden hen de kans op een redelijk zelfstandig leven, maar ze kunnen de klok rond wel een beroep doen op het verzorgend personeel. " Gezien deze mensen vaak zelf een gezin hebben, is die privacy van een eigen studio een enorme meerwaarde", zegt Vanermen. Er zijn ook enkele gemeenschappelijke delen, zoals een living en een speciale badkamer.

Middenin het centrum

De ligging van Ter Boogaerde is uniek, zo in het centrum van Zoutleeuw. "We zijn heel blij met die ligging", zegt Vanermen. Hier komen veel mensen voorbij die bepaalde wandelpaden volgen. Ook de winkels en horeca liggen vlakbij. En 's morgens en 's avonds komen er ook veel schoolkinderen voorbij. Dat is net wat we willen. Het is zoals het dagelijkse leven", lacht Vanermen. Het project is de tweede afdeling van dienstencentrum Kamiano, dat deel uit maakt van vzw Stijn.

Meest gelezen