Voormalig Zuid-Afrikaans international Phil Masinga verliest strijd tegen kanker

De Zuid-Afrikaanse international Phil Masinga is overleden. Masinga behoorde tot de gouden generatie van de 'Bafana Bafana', die in 1996 de Africa Cup won.

De voormalige Zuid-Afrikaanse international Phil Masinga is zondag op 49-jarige leeftijd overleden aan kanker. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse voetbalbond bekendgemaakt.

De ex-spits verzamelde 58 caps bij de Zuid-Afrikaanse nationale ploeg, waarvoor hij 18 keer scoorde.  Masinga behoorde tot de gouden generatie van de 'Bafana Bafana', die in 1996 de Africa Cup won en twee jaar later in de finale van het Afrikaanse landentoernooi strandde. Hij scoorde tegen Congo (1-0) het doelpunt van de kwalificatie voor het WK 1998 in Frankrijk, de eerste WK-deelname van Zuid-Afrika.

Nadat hij in eigen land voor Jomo Cosmos en Mamelodi Sundowns speelde, zette Masinga zijn carrière voort in Europa. Hij speelde er achtereenvolgens voor het Engelse Leeds United, St. Gallen in Oostenrijk en Salernitana en Bari in Italië. In 2002 beëindigde hij zijn carrière bij Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten.

Meest gelezen