Belga

1,8 miljoen voor bijna 130 culturele projecten met bovenlokale uitstraling

Met de inkrimping van de bevoegdheden van de provincies, onder meer op het vlak van subsidies aan culturele projecten, vreesde een aantal artistieke organisaties op droog zaad te zullen zitten. Vlaams minister van cultuur Sven Gatz past in het kader van een zogenoemd transitiereglement dat bedrag bij voor 128 intiatieven met een meer dan lokale uitstraling.    

Er waren 194 aanvragers voor de overgangsregeling, 128 krijgen steun. Ze  vormen een brede mix van kleine verenigingen uit alle creatieve sectoren, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. De meeste goedgekeurde aanvragen komen uit Antwerpen, 30, het minste uit Brussel, 3. De subsidiebedragen schommelen tussen 600 en 25.000 euro. De maatregel vormt de aanzet tot een structurele projectsubsidielijn, zegt minister Sven Gatz. Alle cijfers per provincie vindt u hier

Meest gelezen