Video player inladen...

Belangrijkste religieuze hindoefeest gestart: "Wij stampen in 50 dagen een miljoenenstad uit de grond"

In Prayagraj, in India, is het zeven weken durende Kumbh Mela festival, letterlijk het "Feest van de Kruik", bij de eerste zonnestralen begonnen. Er worden 120 miljoen mensen verwacht. Het is het grootste godsdienstige feest van de wereld, een wervelende mix van spiritualiteit, toerisme en politiek. 

De saddhus -heilige mannen en vrouwen- gaan andere gelovige hindoes voor in het rituele bad in de samenstroming van de heilige rivieren Ganges, Yamuna en de legendarische rivier Sarasvati. Op die manier kunnen ze hun zonden wegspoelen en openen ze de deur naar het ontsnappen uit de cyclus van wedergeboorten. Meer dan 80 procent van de 1,3 miljard Indiërs zijn hindoes, en velen onder hen zijn diepgelovig, ondanks de groeiende verwestering van de middenklasse in India.

Meest gelezen