Benoît Lutgen stapt op als voorzitter van de Franstalige partij CDH

Benoît Lutgen stapt op als voorzitter van de Franstalige partij CDH. Dat kondigt hij aan in een gesprek met Le Soir. De komende weken zal een interne verkiezing plaatsvinden om een opvolger aan te duiden, schrijft de krant.

"Ik geef de fakkel als voorzitter van het CDH door", bevestigt Lutgen in verschillende Franstalige kranten. "Na twee mandaten en acht jaar als voorzitter - dat is de limiet die we onszelf binnen de partij opleggen - en in de wetenschap dat ik deze functie sowieso dit najaar moet neerleggen, heb ik beslist om me nu al te laten opvolgen. Het is met een raar gevoel in mijn maag, maar ik weet dat er rust heerst in mijn partij omdat de gemeenteraadsverkiezingen goed zijn verlopen."

Het ontslag van Lutgen wordt morgen nog officieel gemaakt op het partijbureau. Wie het CDH naar de verkiezingen moet leiden, wordt in de loop van de volgende weken beslist via een interne verkiezing.

Een mogelijke kanshebber is voormalig Waals minister en huidig burgemeester van Namen Maxime Prévot. "De verkiezing van mijn opvolger zal heel snel gebeuren, bij voorkeur binnen de twee weken zodat de nieuwe voorzitter snel kan starten", aldus Lutgen. "Maxime Prévot heeft in mijn ogen alle kwaliteiten voor deze functie." In de Franstalige krant l'Avenir zegt Lutgen ook nog dat Prévot "bereid is om zijn verantwoordelijkheid te nemen."

Meest gelezen