Brand in appartementsgebouw in Zottegem

Bij een uitslaande brand in een appartementsblok in de Godveerdegemstraat in Zottegen zijn drie bewoners bevangen geraakt door de rook. De 14 andere bewoners werden geëvacueerd. Het is nog niet duidelijk wanneer ze terug naar hun appartementsgebouw kunnen keren.

Gisteravond brak er brand uit op de derde verdieping van een appartementsgebouw in de Godveerdegemstraat in Zottegem. Drie bewoners raakten daarbij bevangen door de rook. Een voorbijganger die ter hulp snelde werd overgebracht naar het ziekenhuis met rookintoxicatie. De veertien andere bewoners worden momenteel opgevangen in een hotel in de Kloosterstraat in Erwetegem.

“Het was een snel uitslaande brand”, vertelt burgemeester Jenne De Potter. “Maar alle bewoners zijn geëvacueerd. Er zijn een aantal mensen uit de woning gehaald door de brandweer. De brandweer heeft toch wel de nodige tijd gehad om de brand de blussen.” Nu is het afwachten wanneer de bewoners naar hun appartement kunnen terugkeren.

Meest gelezen