Burgemeesters Bonte en Ridouani duwen Vlaams-Brabantse SP.A-Kamerlijst

De burgemeesters van Vilvoorde en Leuven, uittredend Kamerlid Hans Bonte en Mohamed Ridouani, duwen de SP.A-Kamerlijst in Vlaams-Brabant. De burgemeester van Halle, Mark Snoeck, doet hetzelfde voor het Vlaams Parlement. Dat heeft het provinciaal bestuur van de partij unaniem beslist bij het vastleggen van de lijsttrekkers voor de verkiezingen van 26 mei. Het bestuur spreekt van "een goede man-vrouwverdeling en mix van ervaring en beloftevolle talenten".

De burgemeesters van Vilvoorde en Leuven, uittredend Kamerlid Hans Bonte en Mohamed Ridouani, duwen de SP.A-Kamerlijst in Vlaams-Brabant. De burgemeester van Halle, Mark Snoeck, doet hetzelfde voor het Vlaams Parlement. Dat heeft het provinciaal bestuur van de partij unaniem beslist bij het vastleggen van de lijsttrekkers voor de verkiezingen van 26 mei. Het bestuur spreekt van "een goede man-vrouwverdeling en mix van ervaring en beloftevolle talenten".

SP.A hanteert een intern cumulverbod zodat burgemeesters en schepenen geen parlementslid kunnen worden zonder hun lokaal mandaat op te geven. Hans Bonte uitte geregeld zijn ongenoegen tegen deze regel.

De lijsttrekkers raakten eerder reeds bekend. Zo trekt Kamerlid Karin Jiroflée uit Haacht de Kamerlijst. Op de tweede plaats staat Moad El Boudaati, schepen in Vilvoorde, gevolgd door Nele Daenen, gemeenteraadslid uit Tienen.

Vlaams parlementslid en Leuvens gemeenteraadslid Bruno Tobback trekt de lijst van het Vlaams Parlement. Op de tweede plaats staat Vlaams Parlementslid en titelvoerend schepen in Liedekerke, Katia Segers. Op de derde plaats staat Fatima Lamarti, schepen in Vilvoorde.

De volledige lijsten voor de Kamer en het Vlaams Parlement worden eind februari goedgekeurd.

Meest gelezen