Gewraakte onderzoeksrechter in voetbalschandaal definitief van dossier gehaald

Het Hof van Cassatie heeft de wraking van de onderzoeksrechter in de zaak van het voetbalschandaal bevestigd. Het was het Antwerpse Hof van Beroep dat besliste om de onderzoeksrechter te wraken.

Het was midden november vorig jaar dat Hans Rieder, de advocaat van de in opspraak gekomen scheidsrechter Bart Vertenten, zijn slag thuishaalde bij het hof van beroep in Antwerpen. De onderzoeksrechter in het dossier van het voetbalschandaal werd van de zaak gehaald. "Het feit dat de onderzoeksrechter lid was van de licentiecommissie op het ogenblik dat het onderzoek al gestart was, zorgt voor een band tussen hem en de Koninklijke Voetbalbond", vond het hof.

Het federaal parket ging in cassatie tegen de uitspraak. Volgens het parket was het wrakingsverzoek te laat ingediend en was uit de houding van Vertenten na de indiening van het verzoek af te leiden dat hij de onderzoeksrechter niet wantrouwde. Vertenten had immers nog enkele verzoeken ingediend bij de onderzoeksrechter Maar het Hof van Cassatie volgde die redenering niet.

Door de uitspraak in Cassatie is de wraking van de onderzoeksrechter nu definitief. Een andere onderzoeksrechter nam eerder het dossier al over.

Meest gelezen