RTBF trekt opnieuw de kaart van "The voice" en stuurt de 18-jarige Eliot Vassamillet naar het Songfestival

Eliot Vassamillet is onze Belgische kandidaat voor het Songfestival. Eliot is 18 jaar en nam deel aan de talentenjacht "The voice Belgique" van de RTBF. Het Songfestival vindt dit jaar plaats in mei in Tel Aviv (Israël). Een nummer is nog niet bekend gemaakt. Maar Pierre Dumoulin zal alvast de tekst schrijven. Hij deed dat ook twee jaar geleden voor Blanche. 

Na Roberto Bellarosa (17), Loïc Nottet (19) en Blanche (17) heeft RTBF met Eliot opnieuw gekozen voor een jonge naam uit het eigen programma "The voice Belgique". In het zevende seizoen raakte de 18-jarige Eliot tot in de lives, zijn coach was BJ Scott.

Componist Pierre Dumoulin merkte hem op. "Toen ik zijn blind audition zag, had ik meteen het gevoel dat hij dat beetje extra heeft dat ik zoek in een artiest: de gevoeligheid en fragiliteit die nodig zijn om emotie over te brengen", legt Dumoulin uit.

(lees verder onder de foto)

Dumoulin zal ook het nummer schrijven waarmee Eliot midden mei richting Tel Aviv trekt. Hij schreef samen met Blanche twee jaar geleden ook het donkere elektropopnummer "City lights". Producer was toen Tim Bran van London Grammar. Blanche eindigde als vierde op het Songfestival.

Bekijk hieronder een van de duels van Eliot vorig jaar in "The voice Belgique" om al een eerste indruk te hebben van zijn stem. Eliot is de jongeman links in de video. Merk op dat er alvast aan zijn styling is gewerkt:

Hieronder hoort u hem alleen en in het Frans:

Vorig jaar vertegenwoordigde Sennek ons land in Lissabon, Portugal, met het lied "A matter of time". Zij strandde in de halve finale.

Meest gelezen