Belga

Hendrik Storme wordt nieuwe artistiek directeur van deSingel

In september 2020 neemt Hendrik Storme bij kunstencentrum deSingel in Antwerpen de fakkel over van Jerry Aerts, die met pensioen gaat. Storme komt van het Festival van Vlaanderen Brussel. In deSingel wordt Storme ook algemeen directeur. Over een jaar begint hij zich al in te werken.  

 De 42jarige Hendrik Storme begon zijn carrière als communicatieverantwoordelijke bij het Symfonieorkest Vlaanderen en het Muziekcentrum de Bijloke in Gent. Van 2007 tot 2009 was hij met Tomas Bisschop verantwoordelijk voor de algemene werking van het Festival van Vlaanderen Brugge. Hij vormde het evenement om tot het MAfestival.

In 2009 werd Storme artistiek directeur van het Festival van Vlaanderen Brussel, dat onder meer het Klarafestival organiseert. Hij stond ook aan het hoofd van het B'Rock Orchestra, een barokorkest dat experimenteert met nieuwe muziekstukken en andere kunstvormen. Storme kent deSingel al goed via jarenlange partnerschappen met het Klarafestival en het B'Rock Orchestra. 

Videospeler inladen...

deSingel is een van de mooiste cultuurhuizen in Europa. Ik vind  het uitdagend dat deSingel een scharnier wil zijn tussen kunst en een diverse samenleving 

Hendrik Storme

Jerry Aerts

Jerry Aerts werkt al sinds 1984 in deSingel, toen nog onder Frie Leysen die het huis op de kaart zette. In 1991 werd hij algemeen directeur. Onder zijn leiding bleef deSingel toonaangevend op het vlak van concerten, theaterproductues, dans en architectuurtentoonstellingen. In 2010 kwam er een uitbreiding van het gebouw van Leon Stynen, door architect Stéphane Beel. Voor alle gebruikers van het gebouw werd de  infrastructuur beter en er opende een Grand Café. 

foto Het TheaterFestival

Meest gelezen