Kansspelcommissie onderzoekt gokpraktijken Red Lions op WK

De kansspelcommissie opent een onderzoek naar mogelijk illigale weddenschappen door spelers van de Red Lions tijdens het WK. België behaalde goud op het WK.

Volgens de kranten La Dernière Heure en La Libre zijn drie spelers van de kersverse wereldkampioen in het vizier van een onderzoek. De hockeybond bevestigt gecontacteerd te zijn door de kansspelcommissie.

"We bevinden ons in het stadium dat de kansspelcommissie informatie verzamelt. In tegenstelling tot wat in de krant staat, gaat het niet om een onderzoek door de politie", benadrukt Denis Van Damme, directeur marketing en communicatie van de Belgische Hockeyfederatie KBHB. "We zijn ingegaan op de vraag van de genoemde commissie, die een kopie wenste van de wedstrijdbladen van de Red Lions in India."

Mocht het parket beslissen een gerechtelijk onderzoek te starten, dan wil de hockeybond zijn volledige medewerking verlenen. "Uiteraard zullen wij dan als KBHB meewerken met de bevoegde instanties", aldus Van Damme, die benadrukt dat elke speler aanwezig in India op de hoogte was van het verbod om te gokken op een match van de Belgen of een ander land present in het toernooi.

Meest gelezen