Misvieringen verhuizen door kapotte verwarming in Strombeek-Bever

In de Sint-Amandskerk van Strombeek-Bever bij Grimbergen vinden voorlopig geen misvieringen meer plaats. Oorzaak is een kapotte verwarming.

De verwarmingsinstallatie op mazout van de Sint-Amandskerk is kapot. Bovendien ontsnapt er CO2 langs de leidingen. “Sinds eind augustus is de verwarming dan ook niet meer aangezet”, zegt Odiel Schelfhout, voorzitter van de Kerkraad. “Er zijn scheuren in de achterwand waar de vlam opkomt, daardoor ontsnapt CO2. Daardoor is er een gevaar, mensen riskeren flauw te vallen. De gemeente heeft gezegd dat we de verwarming niet meer mogen opzetten en moet uitwijken.”

Nieuwe installatie 

De wekelijkse misvieringen vinden voortaan plaats in de kapel in de Sint-Jozefsschool. “Daar kan zowat 120 man zitten, dus dat is vrij ruim", zegt Odiel nog. Voor de begrafenissen wordt uitgeweken naar de abdij van Grimbergen. “In de loop van dit jaar zal de verwarming zeker in orde gebracht worden”, belooft burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld). “We gaan een gloednieuwe installatie voorzien op gas.”

Meest gelezen