Videospeler inladen...

Nederlandse truckchauffeur die "geel hesje" doodreed, is vrijgelaten onder voorwaarden na verhoor

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur die betrokken zou zijn bij het doodrijden van een "geel hesje" in Luik, is zich deze voormiddag gaan melden bij de Belgische justitie. Na een verhoor door de politie is hij vrijgelaten onder voorwaarden.

Het parket in Luik meldde gisteren dat de chauffeur een inwoner van Landgraaf is, en dat nieuws is intussen bevestigd.

Een 50-jarige actievoerder werd vrijdagavond doodgereden tijdens een demonstratie in Wezet (Visé) bij Luik. De Belgische justitie gaat ervan uit dat de man opzettelijk is aangereden. De advocaat van de verdachte, Richard Wagemans, spreekt tegen het persbureau ANP over een ongeluk.

Bekijk hieronder de verklaring van advocaat Richard Wagemans:

Videospeler inladen...

Het parket had eerder een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Brabantse Dongen. Die werd zondag vrijgelaten, omdat politiemensen het verkeerde kentekennummer hadden doorgegeven.

Herbekijk hieronder de reportage uit Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen