"Niet overdrijven, zo uitzonderlijk is dit duifmoment niet"

Toen Steven Pesantez samen met zijn vriendin Mariel Mitkowski aan het wachten was om de ferry te nemen in New York City, merkten ze plots een duif op aan een waterfonteintje. Zat het dier daar maar wat te zitten of had hij werkelijk dorst? Het antwoord kwam toen Pesantez het water in het fonteintje deed lopen. “Hij was op jou aan het wachten", reageerde de vriendin die de opmerkelijke beelden maakte en die op sociale media snel gedeeld werden. Maar zo uniek bleken ze uiteindelijk niet te zijn.

Pesantez op nieuwswebsites Huffington Post en Gothamist: "Die duif hunkerde blijkbaar naar water. Mijn vriendin en ik grapten over het feit dat hij aan het wachten was op iemand die hem wilde verder helpen. Daarna beslisten we dat het misschien grappig zou zijn als een van ons dat zou doen en zou filmen wat er zou gebeuren."

"Ik had verwacht dat hij zou blijven zitten, maar niet dat hij zou beginnen drinken van het fonteintje."

"Het dier vond het in ieder geval plezant. En hij genoot van het lekkere drinkwater, want een bad heeft ie er alleszins niet in genomen."

"Ik ben in de wolken dat de wereld dit heilzame moment deelt. Terwijl er rondom ons zoveel zotte dingen gebeuren. Het voelde alvast erg cool om die duif te helpen. Ik was helemaal zen op dat moment."

"Volgens sommigen draag ik nu de titel van 'pigeon whisperer'. In ieder geval begrijp ik niet dat er zoveel mensen zijn die dit dier haten."

Het gaat hier niet om een toevallige gebeurtenis

Maar het plaatselijke vogelasiel was minder onder de indruk en fnuikte het enthousiasme over  de beelden enigszins. Volgens Wild Bird Fund gaat het dus niet om een uitzonderlijk slimme duif: "Ons zijn al erg geloofwaardige verhalen ter ore gekomen dat dit een vaker voorkomend fenomeen is bij de waterfonteintjes in de wachtzaal van de ferry in Staten Island."

"Het gaat hier dus niet om een toevallige gebeurtenis, zoals dit verhaal doet uitschijnen. Ook in de journalistiek over duiven is accuraatheid hetgeen we zoeken."

Meest gelezen