Nood breekt wet: Witte Huis serveert fastfood wegens shutdown

President Donald Trump heeft maandagavond de voetbalploeg van Clemson gehuldigd op het Witte Huis. De Tigers behaalden -opnieuw- de nationale beker in de Collegereeks. In plaats van de gebruikelijke hapjes bood de president de sporters in de East Room een buffet aan van "puur Amerikaans fastfood". Op de zilveren schotels lagen een duizendtal hamburgers van drie "all American" bedrijven. De sporters vielen gretig aan. Dit is vanwege de shutdown, zei Trump: "We stonden voor de keuze: ofwel niets, ofwel salades van de first en de second lady’s. En ik dacht: jullie zijn niet zo’n salade-eters, toch?" De keuze voor deze soort van maaltijd contrasteert wel erg fel met de principes over gezonde voeding die de voormalige first lady Michelle Obama bij elke mogelijke gelegenheid in beeld bracht. Bekijk de beelden hieronder:

Videospeler inladen...

Meest gelezen