SP.A Vlaams-Brabant klaagt drastische verhoging vergoeding voorzitter provincieraad aan

De SP.A vindt het niet kunnen dat de meerderheid van N-VA, CD&V en Open VLD de vergoeding wil verhogen van de provincieraad, Linda De Dobbeleer-Van den Eede van de N-VA. Volgens de SP.A gaat het om een verhoging van het brutobedrag met 250 procent: van 4.427,94 naar 10.712,76 euro.  

"Ik besef dat het niet om monsterbedragen gaat", zegt provincieraadslid Louis Tobback (SP.A) aan VRT NWS. "Enerzijds wil de N-VA de provincies afschaffen en wordt onze provincieraad gehalveerd, en net op dat moment trekken ze de forfaitaire vergoeding voor de raadsvoorzitter op."

Tobback vindt het weinig consequent. "Het is bovendien merkwaardig. Het is de N-VA die de provincies overbodig vindt, behalve dan als er postjes te verdelen zijn." 

Meest gelezen