Afvalophaler Verko ontslaat arbeider om wie de staking draait

Afvalophaler Verko heeft de arbeider ontslagen om wie het sociaal conflict draait. Sinds het begin van dit jaar staakt een groot deel van het personeel bij Verko, om een collega te steunen. De man zou vaak gepest worden. De vakbonden reageren verbijsterd op het ontslag.

De man die nu ontslagen is, heeft eerder een proces aangespannen tegen de directie wegens discriminatie. Dat leidde dan weer tot onrust onder het personeel, waardoor een groot deel van hen staakte. Afhalophaler Verko is onder meer actief in de regio rond Dendermonde, Berlare, Hamme, Wetteren en Laarne. Daar bleef het huisvuil door de stakingen geregeld op straat staan. 

Verko heeft overlegd met de burgemeesters uit die zone. Op een vergadering met de vakbonden is het ontslag van de man bekendgemaakt. 

Vakbonden verbijsterd

Bij het ACOD reageren ze verbijsterd op het nieuws. De socialistische vakbond begrijpt niet dat de man die volgens hen gepest wordt, zijn ontslag krijgt. Woordvoerder Dirk Van Himste kan nog niet voorspellen of er nog acties komen. Maar volgens hem ziet de toekomst er niet rooskleurig uit: "Met deze zijn we weer vertrokken voor een periode van instabiliteit, juridische onzekerheid, processen en zo meer."

Meest gelezen