Aanval op Keniaans luxehotel is voorbij: 14 burgers omgekomen 

In Nairobi, de hoofdstad van Kenia, heeft de politie alle terroristen die betrokken waren bij de aanval op een luxehotel kunnen uitschakelen. Dat heeft de Keniaanse president Uhuru Kenyatta op een persconferentie verklaard. Bij de aanval zijn in totaal 14 burgers omgekomen. Er zijn ook verschillende gewonden. Meer dan 700 mensen konden uit het hotelcomplex gered worden. 

Gisterenmiddag drongen volgens ooggetuigen vier gewapende mannen het DusitD2-hotel in Nairobi binnen. Binnenin zou een aanvaller zichzelf hebben opgeblazen. De andere aanvallers verschansten zich daarop in het hotel.  De hele nacht lang waren er schoten te horen.

Bekijk: op onderstaande bewakingsbeelden is te zien hoe de aanval op het hotel is begonnen. Op de beelden is te zien hoe de terroristen zich toegang probeerden te verschaffen tot de toegang van het hotel. Ze schieten bij de minste beweging.

Videospeler inladen...

Alle terroristen gedood

Pas vanmorgen rond 8.15 uur verklaarde de Keniaanse president Uhuru Kenyatta dat alle terroristen gedood zijn en dat de politie de situatie onder controle heeft. In totaal zouden er 14 burgers omgekomen zijn, onder hen ook een Brit en een Amerikaan. Meer dan 700 mensen konden uit het hotelcomplex gered worden. 

Al vrij snel werd de aanval in Nairobi opgeëist door al-Shabaab, een extremistische moslimterreurgroep uit buurland Somalië die deel uitmaakt van het netwerk van Al Qaeda. Het is niet de eerste keer dat al-Shabaab aanslagen uitvoert in Kenia. Zes jaar geleden hebben terroristen van die groep al 67 mensen doodgeschoten in het Westgate-winkelcentrum. Dat ligt overigens niet ver van het complex waar er nu geschoten wordt. Vier jaar geleden zijn 150 studenten gedood bij een aanval van al-Shabaab op een universiteit in de stad Garissa.

Meest gelezen