Bemanning Maleisische luchtvaartmaatschappij smokkelde jarenlang drugs naar Australië

Bemanningsleden van Malindo Air zouden jarenlang drugs naar Australië hebben gesmokkeld. 

Ze maken deel uit van een internationale bende die voor meer dan 20 miljoen Australische dollar (zo'n 12 miljoen euro) aan heroïne en methamfetamine het land zou hebben binnengebracht, maakten de politiediensten van de deelstaat Victoria woensdag bekend. De afgelopen twee weken werden in Melbourne acht mensen opgepakt.

"De drugs werden vanuit Maleisië naar Australië gebracht, waarbij de bemanningsleden dienst deden als drugskoerier", klinkt het. De smokkel zou jaren hebben geduurd. Vier mannen en vier vrouwen zijn de voorbije dagen gearresteerd, onder wie minstens twee bemanningsleden. Er werden ook kilo's drugs, 100.000 dollar cash geld en luxewagens in beslag genomen. De verdachten moeten zich in mei voor de rechter verantwoorden. Malindo Air heeft nog niet gereageerd.

Meest gelezen