Videospeler inladen...

Premier Michel: "Extra middelen voor douane en federaal voedselagentschap in aanloop van brexit"

De federale regering voorziet extra middelen voor de douane en voor het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) in het kader van de brexit die er zit aan te komen. Dat heeft premier Charles Michel (MR) vanmorgen aangekondigd.

De regering wil ons land wapenen tegen een eventuele harde brexit nu het Britse Lagerhuis het akkoord massaal heeft verworpen dat premier Theresa May en de Europese Unie hadden gesloten. Mocht er op 29 inderdaad een harde brexit komen, bevindt ons land zich aan een Europese buitengrens.

Daarom gaat de regering extra douaniers en extra mensen voor het Federaal voedselagentschap aanwerven. Dat is inmiddels besproken op de kern. Vrijdag buigt de ministerraad zich over de kwestie, en daarna volgen nog de Raad van State en het parlement. Die laatste stap is nodig omdat de ontslagnemende regering-Michel geen parlementaire meerderheid in de Kamer heeft.

Premier Michel heeft ook met zijn Europese collega's overlegd over de mogelijke gevolgen van het "no" van gisteravond in het Britse Lagerhuis.

Herbekijk hieronder het verslag in Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen