"Ik zal zelf wel beslissen wanneer ik aan kinderen begin"

Ze is momenteel een van de populairste actrices in Hollywood. Margot Robbie kan intussen dan ook al fel gewaardeerde rollen in "The wolf of Wall Street", "I, Tonya" en "Mary Queen of Scots" op haar cv schrijven. In die laatste film ontving ze voor haar rol van Queen Elizabeth I zopas nog een nominatie voor een Bafta Award. Hoe indrukwekkend haar palmares ook moge ogen, toch blijken journalisten vooral geïnteresseerd te zijn in slechts één ding: haar eerste kind. Niet dat ze zwanger is, maar het feit dat ze 2 jaar geleden met de Britse filmmaker Tom Ackerley in het huwelijk trad, is blijkbaar reden genoeg voor deze wederkerende vraag. En dat is Robbie meer dan beu, zo vertelde ze aan Radio Times Magazine.

Het onderwerp kwam ter sprake naar aanleiding van de promotietournee die de actrice in Groot-Brittannië doet voor de film "Mary Queen of Scots", waarin ze sympathie heeft voor het personage dat ze speelt omdat ook Queen Elizabeth een constante druk voelde om kinderen te moeten baren. Robbie trok die opmerking door naar haar eigen ervaringen met journalisten.

Robbie: "Die vraag maakt me echt wel boos. Hoe durft zo’n ouwe vent mij voorschrijven wat ik wel en wat ik niet moet doen betreffende het moederschap of mijn eigen lichaam? Sinds ik getrouwd ben, gaat de eerste vraag in bijna ieder interview over baby’s: "Wanneer ga jij er eentje krijgen?""

"Ik ben vooral zo boos omdat er blijkbaar een sociaal contract bestaat: eerst trouw je en dan maak je een kind. Maar je moet daar helemaal niet van uitgaan. Ik zal zelf wel bepalen wat ik doe."

De 28-jarige Robbie startte intussen ook met een eigen filmproductiemaatschappij, omdat ze vindt dat nog te veel rollen en verhalen in functie van mannelijke acteurs worden geschreven. 

Meest gelezen