Videospeler inladen...

Kamercommissie Financiën keurt wetsontwerp over mobiliteitsbudget goed

De Kamercommissie Financiën heeft het wetsontwerp goedgekeurd dat het mobiliteitsbudget invoert. Dat is de opvallendste maatregel van een eerste pakket van de ontslagnemende minderheidsregering-Michel dat is goedgekeurd met steun vanuit de oppositie. Alleen Groen/Ecolo heeft zich onthouden.

De finale tekst is door de minderheidsregering - zonder N-VA - in de Kamer ingediend op 20 december, twee dagen nadat premier Charles Michel (MR) zijn ontslag had ingediend. Vorige zomer al had de regering-Michel er al een akkoord over bereikt maar het parlement had er zich nog niet over uitgesproken.

"Het mobiliteitsbudget is een budget dat een werknemer kan aanwenden voor verschillende vervoersmogelijkheden zoals tram, bus en fiets", zegt Kamerlid Jef Van den Bergh (CD&V). "Ze ruilen hun salariswagen in en helpen zo mee aan het verminderen van de vele files."

"We staan dagelijks uren in de file. Door het mobiliteitsbudget maken we alternatieve vervoersmiddelen aantrekkelijker", reageert vicepremier Alexander De Croo (Open VLD). "Hiermee helpen we mensen om zelf de juiste keuzes te maken die best bij hen passen." 

Het mobiliteitsbudget is door alle partijen goedgekeurd, op een onthouding van Groen/Ecolo na. Het is één van de eerste realisaties die tot stand komen via overleg tussen parlement en minderheidsregering in lopende zaken.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen