Videospeler inladen...

Lonen mogen komende twee jaar maximaal 0,8 procent stijgen

De lonen in de privésector zouden de komende twee jaar maximaal met 0,8 procent mogen stijgen. Dat is berekend door de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven, een overlegorgaan van vakbonden en werkgevers. 

Experts van de Raad becijferen de maximaal beschikbare loonmarge, bovenop de index. Daarvoor houden ze rekening met de loonevolutie in de buurlanden. 

Binnen die loonmarge gaan vakbonden en werkgevers nu onderhandelen over hoeveel de lonen dit en volgend jaar echt mogen stijgen. Morgen zitten de kopstukken van de sociale partners de hele dag bij elkaar daarover. Het is de bedoeling om binnen de week het overleg af te ronden. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen