Maxime Prévot bevestigt: "Ben kandidaat om Benoît Lutgen op te volgen bij CDH"

Maxime Prévot, burgemeester van Namen, bevestigt dat hij kandidaat is om Benoît Lutgen op te volgen als partijvoorzitter van CDH. Hij heeft dat gezegd na afloop van een partijbureau.

"Ik ben bereid en beschikbaar om de partij voor te zitten als ik daarvoor een mandaat krijg", zegt Prévot. Volgens hem is de beslissing van Lutgen om op te stappen als partijvoorzitter "louter persoonlijk". "Wie Benoît kent, weet dat hij zich niet laat voorschrijven wat hij moet doen. Hij geeft de fakkel door op een serene manier, zonder daartoe te zijn gedwongen, om CDH weer kleur te geven met het oog op de verkiezingen in mei."  

"Laten we van dit moment gebruik maken om onze militanten te mobiliseren", aldus Prévot, die aangeeft dat hij burgemeester van Namen blijft als hij tot partijvoorzitter wordt gekozen. "De functies van burgemeester en partijvoorzitter kunnen met elkaar worden gecombineerd."

Tot nu toe is Maxime Prévot de enige kandidaat voor het voorzitterschap van CDH. Op 26 januari zullen de partijleden in een geheime stemming de nieuwe partijvoorzitter kunnen aanduiden. Die krijgt een mandaat tot einde 2024.

Meest gelezen