Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Netflix heeft extra geld nodig en verhoogt haar prijzen in Amerika

Streamingdienst Netflix verhoogt in de Verenigde Staten de prijzen van haar abonnementen. De tarieven stijgen met 13 tot 18 procent, afhankelijk van het gekozen abonnement. In België blijven de prijzen onveranderd.

Netflix wil extra geld. Het verhoogt in Amerika en enkele andere Noord- en Zuid-Amerikaanse landen de prijzen van haar abonnementen. Het standaardabonnement kost in Amerika nu 11 dollar per maand, dat wordt in de toekomst 13 dollar. Wie er nu een abonnement afsluit, betaalt meteen het nieuwe tarief. Bij bestaande abonnees wordt de prijsverhoging de komende drie maanden doorgevoerd. 

De prijsstijging is de grootste sinds de lancering van de dienst twaalf jaar geleden, de vierde al in Amerika . De laatste keer was in oktober 2017. De verhogingen lijken Netflix echter geen windeieren te leggen, want in het derde kwartaal van vorig jaar, kreeg de streamingsgigant er 7 miljoen klanten bij. Ook het aandeel leed er niet onder en noteerde 6% hoger.

Geld nodig om te investeren in eigen programma's

Netflix zegt zelf het geld nodig te hebben om te kunnen blijven investeren in eigen shows en films. Onlangs kondigde de streamingsdienst aan dat het zo’n 12 tot 13 miljard dollar per jaar wil investeren in die eigen programmering.

De streamingsdienst moet ook steeds dieper in de portemonnee tasten om bestaande programma’s aan boord te houden. Zo moest het recent nog 100 miljoen dollar betalen om de populaire serie Friends te kunnen blijven aanbieden.

Het bedrijf ziet binnenkort de concurrentie ook nog eens vergroten, door enkele nieuwe spelers die op de markt komen, zoals Disney+ en Warner Bros.

Prjizen in België veranderen niet

Wat betekent dit voor ons land? Druppelt het bij ons als het in Amerika regent? "Neen", laat Netflix België weten.

In België kost het standaardabonnement nu nog 10,99 euro en dat blijft zo. “Prijsverhogingen zijn specifiek voor elk land en de verhoging in de VS betekent niet dat de prijzen in België worden aangepast”, verduidelijkt Netflix België.

Meest gelezen