AFP or licensors

Britse prins Philip gaat over de kop bij auto-ongeluk, maar blijft ongedeerd

De Britse prins Philip heeft een auto-ongeluk gehad, zo heeft Buckingham Palace meegedeeld. De 97-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth II zat zelf achter het stuur, maar bleef ongedeerd. In het andere voertuig raakten twee mensen lichtgewond. Het ongeval deed zich voor nabij het landgoed Sandringham van de vorstin. 

Volgens de openbare omroep BBC bestuurde prins Philip een Range Rover. Die zou volgens ooggetuigen over de kop gegaan zijn. De mensen die de prins uit zijn auto bevrijdden, zeggen dat hij bij bewustzijn was, maar zeer geschrokken. Hij is teruggebracht naar het landgoed en kreeg uit voorzorg bezoek van een dokter. Die bevestigde dat de prins niet gewond raakte. Twee mensen in het andere voertuig dat betrokken was bij het ongeval, kregen verzorging voor lichte verwondingen.

Het Britse koningspaar verblijft sinds Kerstmis op het landgoed Sandringham in het oostelijke Engelse graafschap Norfolk. In 2017 heeft prins Philip zich vrijwel helemaal uit het openbare leven teruggetrokken.

Meest gelezen