Videospeler inladen...

Boot vaart tegen brug in Humbeek: "Schade is immens" 

In Humbeek, een deelgemeente van Grimbergen, in Vlaams-Brabant, is een boot tegen een brug gevaren. Er zouden enkele "zeer lichtgewonden" zijn, zegt de politie aan VRT NWS. De brug over het zeekanaal Brussel-Willebroek is zwaar beschadigd. 

Het ongeval vond omstreeks 08.30 uur plaats. Wat precies de oorzaak is van het incident, is nog niet duidelijk.

"De schade aan de brug is in ieder geval immens", zegt de lokale politie. "Het scheepvaartverkeer zal hier veel hinder van ondervinden, het zeekanaal is immers een druk bevaarde route voor vrachtschepen. Ook voor het wegverkeer is dit dramatisch. De weg die over de brug loopt, is zowat uitgegroeid tot een sluipweg voor vrachtverkeer en wordt dus druk gebruikt. Voorlopig is de omgeving in ieder geval afgesloten voor alle verkeer en we vermoeden dat het enige tijd zal duren voor de brug hersteld is."

Meest gelezen