Dader brutale verkrachting in Vilvoorde in beroep tegen celstraf

Een man uit Merchtem die in 2016 een vrouw brutaal en gewelddadig verkrachtte in Vilvoorde, is in beroep gegaan tegen zijn veroordeling. Dat zegt zijn advocaat. De rechtbank had hem in december veroordeeld tot een celstraf van 14 jaar voor de verkrachting en had hem een bijkomende straf van 5 jaar opgelegd omdat hij in 2017 zijn ex-partner had verkracht en in elkaar had geslagen. 

De feiten speelden zich begin september 2016 in Vilvoorde af, toen de vrouw thuis vertrokken was om te gaan joggen. De man kruiste haar pad, greep haar vast, gooide haar op de grond en sloeg haar hevig in het aangezicht, waarbij ze voor het leven verminkt raakte. Vervolgens sleepte de dader haar mee naar een verdoken plaats, waar hij de vrouw verkrachtte. Ze hield aan de feiten blijvende verwondingen over.

Pas maanden later kon een verdachte geïdentificeerd worden. In juni 2017 had de man immers zijn ex-partner overvallen in hun stacaravan in Veurne. Hij had de vrouw verkracht en in elkaar geslagen. Zijn DNA, dat teruggevonden werd op een achtergelaten muts in Veurne, bleek overeen te komen met dat van de dader van de verkrachting in Vilvoorde.

De Brusselse correctionele rechtbank heeft de man daarop veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien jaar voor de verkrachting en had hem een bijkomende straf van vijf jaar opgelegd omdat hij zijn ex-partner had verkracht. Bovendien sprak de rechtbank een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank uit van 10 jaar. De man heeft nu beslist om in beroep te gaan. 

Meest gelezen