Foto: Bart Hanot
1, Aaronstreet

Zweven boven het Zwin: fotograaf schiet unieke beelden met een drone

Fotograaf Bart Hanot heeft als eerste de toelating gekregen om met een drone de flora en de fauna van het natuurdomein het Zwin te fotograferen.

De toestemming krijgen om vanuit een drone beelden te maken van het natuurreservaat het Zwin nam veel tijd en moeite in beslag. Fotograaf Bart Hanot moest de zegen krijgen van het Agentschap voor Natuur en Bos, van de stad Knokke en van de politie. 

Foto: Bart Hanot (making off)

De Zwinvlakte overvliegen met een drone was dan ook nog niet eerder gebeurd. De vrees bestond dat de lawaaierige drone de dieren zou opschrikken. “Dat begrijpen we,” zegt Bart Hanot, “maar we werken samen met herders en natuurwachters om de fauna niet te verstoren.” De drone vloog tot 91 meter hoog.

Foto: Bart Hanot (making off)

Hanot is blij met het resultaat, “een uniek beeld van het reliëf en de structuur van het Zwin” zegt hij. Bovendien waren ook de langharige Gallowayrunderen goed te zien. De fotograaf geeft al een aantal onbewerkte beelden vrij. De komende weken worden de opnamen nog bewerkt om ze daarna tentoon te stellen in een ruimte nabij de zeedijk van Knokke.

Foto: Bart Hanot
1, Aaronstreet
Foto: Bart Hanot
1, Aaronstreet
Foto: Bart Hanot
1, Aaronstreet
Foto: Bart Hanot
1, Aaronstreet

Meest gelezen