Nieuwe burgemeester Zelzate legt toch eed af

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Zelzate heeft een nieuwe burgemeester. Brent Meuleman van SP.A heeft dan toch de eed afgelegd bij de waarnemend provinciegouverneur.

SP.A vormt in Zelzate een coalitie met het extreemlinkse PVDA. Maar de liberale oud-burgemeester Frank Bruggeman ging niet akkoord met de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en stapte naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Maar hij kreeg ongelijk. En daarop stapte Bruggeman naar de Raad van State. Die moet nog een beslissing nemen maar intussen kan Brent Meuleman dus wel al benoemd worden als nieuwe burgemeester van Zelzate. "Ik ben zeer tevreden dat ik eindelijk mijn rol als burgervader kan opnemen en dat Zelzate het bestuur krijgt waarvoor het gekozen heeft", zegt hij. "Het is jammer dat het 14 dagen geduurd heeft, maar ik stel voor dat we vooruit kijken, het verleden laten rusten en werk maken van Zelzate."

Vanavond legt ook de gemeenteraad van Zelzate officieel de eed af.

kasto80

Meest gelezen