James Arthur Photography

Vakbond vreest voor verdwijnen van nog eens 1.500 banen bij externe callcenters van Proximus

De socialistische bediendenbond BBTK vreest dat er ook 1.500 jobs verloren zullen gaan bij de externe callcenters die nu in ons land voor Proximus werken. Eerder kondigde de telecomgroep aan dat er 1.900 eigen mensen moeten afvloeien wegens een herstructurering van het bedrijf.

"In het herstructureringsplan dat de CEO van Proximus, Dominique Leroy, vorige week bekendmaakte, staat zwart op wit dat deze callcenters kostenbesparend moeten gaan werken", zegt Erwin De Deyn van BBTK. "En dat via een verhuizing van de activiteiten naar het buitenland waar aan lagere tarieven kan worden gewerkt".

De socialistische bond zat vanmorgen samen met de afgevaardigden van de betrokken callcenters om de personeelsleden in kaart te brengen die rechtstreeks voor Proximus werken. "Een optelsom leert dat het om zo'n 1.500 mensen zou gaan", zegt Erwin De Deyn. "Wellicht verschuiven  de jobs naar Oost-Europa of Noord-Afrika. "  

We gaan ervan uit dat de Belgische regering er alles aan zal doen om deze jobs hier te houden

Erwin De Deyn, BBTK

De socialistische bond wil minister van Werk Kris Peeters horen over deze zaak. "De Belgische overheid is voor 53 procent aandeelhouder van Proximus. We gaan ervan uit dat men er alles aan zal doen om deze jobs hier te houden", zegt De Deyn, die Proximus van sociale dumping beschuldigt.  

Bij Proximus wordt bevestigd dat de externe callcenters is gevraagd om kostenefficiënter te gaan werken via een verhuizing van activiteiten naar het buitenland. Maar dat daardoor 1.500 mensen hun job zouden verliezen, kan Proximus niet bevestigen.  

Meest gelezen