Fedasil heropent tijdelijk asielverblijf in Zaventem

Fedasil wil tegen het einde van de maand het oude ING-gebouw net als in 2016 gebruiken als tijdelijk asielverblijf voor zo'n 200 mensen. Zaventem reageert verrast en wil goede afspraken.

Fedasil wil het opvangcentrum voor vluchtelingen in Zaventem heropenen. Door de stijging van het aantal asielaanvragen heeft Fedasil de gemeente Zaventem laten weten dat ze het ING-gebouw aan de Excelsiorlaan willen heropenen als tijdelijk opvangcentrum. Burgemeester Ingrid Holemans hoopt dat alles even vlot verloopt als in 2016. "Er moet goed overleg zijn tussen alle diensten, de lokale politie, fedasil en de directie van fedasil. We moeten ook afspraken maken over schoollopen, sporten, ontspanning en cultuur. Dan kan het wel lukken, in 2016 waren er geen problemen. We zijn wel wat verrast, het centrum zou tegen het einde van de maand al klaar moeten zijn. Daarom houden we woensdag een informatie-avond voor alle Zaventemnaren."

Meest gelezen