Pizzabakker uit Genk naar WK Pizzabakken

Op 8, 9 en 10 april vindt in de Italiaanse stad Parma het wereldkampioenschap pizzabakken plaats: het "Campionato mondiale della pizza". Tijdens het kampioenschap zal Rocco Cagliostro uit Genk België vertegenwoordigen. “Ik sta te popelen om eraan te kunnen beginnen”, klinkt het bij Rocco.

Rocco Cagliostro uit Genk zal op 8, 9 en 10 april pizza's bakken op het wereldkampioenschap pizzabakken in het Italiaanse Parma. In totaal nemen zo'n 800 pizzabakkers uit de hele wereld deel. Rocco vertegenwoordigt samen met enkele Belgische collega-pizzabakkers ons land. Het is de tweede keer dat Rocco deelneemt aan het kampioenschap, bij een eerste poging eindigde hij op plaats 49. Nu wil hij beter doen. "Het is een moeilijke wedstrijd. Je moet al veel geluk hebben om in de top 3 te geraken. Ik hoop dit jaar toch een plekje in de top 20 te kunnen halen", vertelt hij aan Daan Masset in "Start je dag" op Radio 2 Limburg. 

België versus Italië

Tijdens het kampioenschap worden de pizzabakkers beoordeeld op het bakken van 3 verschillende pizza's. "We moeten twee traditionele pizza's bakken. Enerzijds de pizza classica en anderzijds de pizza napolitana. Belangrijk bij het maken van die pizza's is dat we het traditionele recept volgen. Ten slotte moeten we ook een eigen creatie maken. Hierbij ga ik proberen om België en Italië te verenigen in één pizza. Dat probeer ik te doen door zowel Belgische ingrediënten alsook Italiaanse ingrediënten te combineren", vertelt Rocco. 

Prijzenbeest

Rocco heeft in zijn carrière al verschillende prijzen gewonnen voor zijn pizzakunsten. Zo werd hij al verkozen tot de beste pizzabakker van de Benelux. In oktober vorig jaar won hij ook nog de award voor "Meest talentvolle Italiaanse pizzabakker in het buitenland" tijdens de internationale PizzAwards in Napoli. 

Meest gelezen