Raf Simons palmde gisteren Parijs in met zijn mannencollectie.
AFP or licensors

Van De Afrekening naar Raf Simons in Parijs: Whispering Sons speelt voor Naomi Campbell en Frank Ocean

Van de eerste plaats in StuBru's Afrekening met het nummer "Alone" naar de catwalk van Parijs gisteren: het is blijkbaar een kleine stap voor de Belgische post-punkband Whispering Sons. Frontvrouw Fenne Kuppens werd door de Belgisch topcouturier Raf Simons zelf gevraagd om een verrassingsoptreden te geven. 

Whispering Sons verzorgde het optreden tijdens het defilé van Raf Simons op de Paris Fashion Week Men. Simons die een tijdje bij Calvin Klein en Dior werkte, is een ronkende naam in de modewereld. Hij woonde een optreden bij van Whispering Sons in Antwerpen en wachtte de band op na afloop met de vraag of ze wilden optreden voor hem.

Dat gebeurde gisteren. "Het was echt speciaal, totaal uit onze comfortzone", vertelt Kuppens tijdens "Linde staat op" op Studio Brussel. "We bleven in zo'n enorm chique hotel, wij als armzalige knulletjes. (lacht) De hele fashionscène gaat ook anders te werk:  de momenten vóór de show... die stress die er dan is, dat is bijzonder."

In de zaal zat ook internationaal bekend volk, onder anderen muzikant Frank Ocean en gewezen topmodel Naomi Campbell die achteraf een Instagram Story plaatste (zie hieronder).

Beluister hier het gesprek met Fenne Kuppens op StuBru:

Meest gelezen