Trajectcontrole op N33 in Ichtegem 2 maanden buiten werking na ongeval

De trajectcontrole op de Oostendesteenweg (N33) in Ichtegem is volgens Agentschap Wegen en Verkeer nog twee maanden buiten werking. Vorige vrijdagnacht ramde een beschonken bestuurder de paal met flits- en ANPR-camera, ter hoogte van Den Engel.

Het wordt nog een hele klus om de intelligente camera, die afgelopen weekend omver gereden is in Ichtegem, te vervangen. Dirk van Huysse van het Agentschap Wegen en Verkeer somt op: “Eerst moet een aannemer de paal terugzetten. Daarna installeren wij de camera opnieuw. Dat kan enkele weken duren, want de camera is voorlopig nog in beslag genomen door de politie.

Maar dan komt nog het grootste werk: de trajectcontrole moet opnieuw geijkt worden. Als we niet ijken zouden overtredingen die vastgesteld worden kunnen betwist worden voor de rechtbank. Dat ijken is een federale bevoegdheid en behoort toe aan de dienst metrologie van de FOD Economie. Die mensen zijn druk bezet, dus kan dat ook enkele weken duren."

Geen vrij spel voor hardrijders

In totaal wordt er gerekend op een kleine twee maanden werk. Dat betekent niet dat hardrijders vrij spel krijgen in tussentijd. “Wij houden heel regelmatig snelheidscontroles en rijden dagelijks rond met onze flitswagen", verwittigt Annemie Wittesaele van de Lokale Politie Kouter.

De N33 staat bekend als een gevaarlijke weg, vandaar ook dat er trajectcontrole kwam. In acht jaar tijd vielen er zeven dodelijke slachtoffers.

Meest gelezen