Een linkse sok met Calvo en een rechtse met De Wever? "Vriendin van Calvo heeft al een paar gekocht"

Een linkse sok met het gezicht van Kristof Calvo (Groen) en een rechtse sok met het hoofd van Bart De Wever (N-VA). Het is het idee van Jente Otten uit Rijkevorsel. De vriendin van Calvo heeft alvast een paar gekocht.

"Ik ben nog maar pas gestart met sokken bedrukken en dit was mijn eerste idee," zegt Jente Otten in "Start je dag" op Radio 2 Antwerpen. "Een linkse politicus op de linkse sok en een rechtsgezinde op de rechtersok." Wat vinden de betrokken politici daarvan? "Bart De Wever heb ik proberen te bereiken maar kreeg ik nog niet te pakken. Kristof Calvo is zeker op de hoogte want zijn vriendin heeft bij mij een paar gekocht." Jente maakt zich geen zorgen dat hij eventuele winst met de bekende politici moet delen. "Volgens mij is er geen portretrecht voor publieke figuren," maakt Jente zich sterk.

Wouter 'onderbroek' Beke

De verkoop van de politieke sokken loopt alvast beter dan verwacht. Otten denkt daarom al aan nieuwe producten. "Waarom geen paar met Elio Di Rupo (PS) of Bruno Tobback (SP.A) aan de linkerkant en Theo Francken (N-VA) of Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) rechts," oppert Jente. Maar wat met politici die de gulden middenweg tussen links en rechts bewandelen? "Misschien maak ik wel een onderbroek van Wouter Beke (CD&V). Dat sluit ik zeker niet uit." Jente leek ook wel brood te zien in de suggestie om Kris Peeters (CD&V) met een Europese vlag op toekomstig ondergoed te zetten.

Meest gelezen