Videospeler inladen...

Dodental loopt op na bomaanslag op politieschool in Colombiaanse hoofdstad Bogota

In de Colombiaanse hoofdstad Bogota zijn meer dan 20 mensen omgekomen bij een aanslag met een bomauto in een politieschool. Er vielen ook tientallen gewonden. Bij de doden is ook de vermoedelijke dader, een vijftiger die al jarenlang lid zou zijn van het Nationaal Bevrijdingsleger, de laatste officieel bestaande guerrillagroep van Colombia. De aanslag op de kadettenschool is de dodelijkste in 15 jaar in het Zuid-Amerikaanse land.

De bomauto reed ineens het terrein op van de kadettenschool van de politie in Bogota. Een agent werd omvergereden, waarna een explosie volgde. Daarbij kwamen 21 mensen om het leven en vielen bijna 70 gewonden. Bijna alle slachtoffers zijn kadetten van de politieschool, tussen 18 en 22 jaar oud. 

De conservatieve president Ivan Duque, sinds vorig het staatshoofd van Colombia, heeft de aanslag veroordeeld en spreekt van een "miserabele terroristische daad". De president kondigde drie dagen van nationale rouw af.

De aanslag is niet opgeëist, maar de overheid schrijft hem toe aan het Nationaal Bevrijdingsleger (Ejército de Liberación Nacional of ELN). Het ELN is de laatste officieel bestaande rebellengroep in Colombia, sinds de vorige regering twee jaar geleden een vredesverdrag sloot met de veel grotere guerrillabeweging FARC. Ook met het ELN waren er toen gesprekken, maar die mislukten.

AFP or licensors

Bekijk hieronder beelden van de plaats van de aanslag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen