Achiel Diegenant (archieffoto).

CD&V-boegbeeld Achiel Diegenant uit Dilbeek overleden

Achiel Diegenant is onverwacht overleden, tijdens een vakantie op Tenerife. Diegenant was burgemeester van Itterbeek (nu een deelgemeente van Dilbeek) van 1971 tot 1976. Hij werd 82 jaar.

Het overlijden van Achiel Diegenant slaat in als een bom binnen de Dilbeekse politiek. De voormalige burgemeester van Itterbeek overleed onverwachts in de nacht van 16 op 17 januari. Diegenant verbleef in Tenerife, waar hij in zijn slaap stierf.

Diegenant was, ondanks zijn leeftijd, nog erg actief binnen de partij. "Hij was vooral een mentor voor onze nieuwe leden", zegt partijgenoot Jan Margot. "Tot vorige maand was hij aanwezig op het partijbestuur. Daar zagen we geen tekenen dat Achiel gezondheidsproblemen had. Zijn reacties waren erg kwiek, hij discussieerde mee over allerlei onderwerpen."

Diegenant lag aan de basis van de bouw van het Recreatiecentrum in Itterbeek. Daarnaast begeleidde hij de deelgemeente tijdens de fusie met Dilbeek. "Achiel was bijvoorbeeld voorstander van de nieuwe bouwplannen op de Keperenberg."

Diegenant was onder meer voorzitter van de  Vlaamse Volleybalfederatie en bestuurder van de turnfederatie Gym&dans Vlaanderen. "Op vlak van sport heeft hij heel wat bakens verzet voor Dilbeek én het Pajottenland. Je mag ook niet vergeten dat hij van 1971 tot 1987 zetelde als volksvertegenwoordiger in de Kamer. Tot 2000 zat hij in de Dilbeekse gemeenteraad als fractieleider. Achiel was een van de grote boegbeelden van onze CD&V-afdeling." 

Meest gelezen