Geena Lisa en Sergio waren jarenlang het gezicht van "Fata morgana" (archieffoto).

De clash der Peltenaren: Overpelt gaat voor 5 eigen "Fata morgana"-sterren

Nu Pelt Overpelt en Neerpelt verenigt, krijgt Overpelt de 5 sterren die Neerpelt jaren geleden verdiende in het programma "Fata morgana", er gratis bij. Daarom daagde "De ideale wereld" de bewoners van Overpelt uit om tegen zondag eigen sterren te veroveren. Zal dat lukken?

"Overpelt macht, maar Neerpelt kracht! Neen, het was andersom zeker", zegt een lachende Mine Fransen. Ze is 91 en bewoner van woonzorgcentrum Immaculata in Overpelt. Samen met heel wat mede-bewoners maakte ze 500 piñata's, een van de vijf opdrachten die de ex-Overpeltenaren moeten volbrengen. Ze was namelijk één van de "slachtoffers" van Luc Haekens van "De ideale wereld", die het hele evenement in gang zette.

(lees verder onder de foto)

Mine en een ergothereapeute bij de piniata's

500 piñatas

Het doel is om de vijf opdrachten tegen zondag af te maken, wat goed is voor vijf sterren. Zo evenaren de ex-Overpeltenaren de vijf sterren die Neerpelt destijds met "Fata morgana" verdiende. De opdracht van Mine is alvast volbracht, maar ze wil het niet laten bij vijf sterren. "Op de televisie sprak iemand over tien sterren. Als we dat kunnen bereiken ga ik blij zijn", lacht ze. "We hebben de 500 piñata's op twee dagen gemaakt, dus de rest van de opdrachten zal ook wel lukken tegen zondag."

Overpelt versus Neerpelt

Of er nu echt zo veel rivaliteit is tussen de vroegere Over- en Neerpeltenaren? "Ik heb ook wel vrienden in Neerpelt hoor", zegt Mine. "Maar we gaan bewijzen dat wij het beter kunnen!" Ook volgens ergotherapeute Veerle Janssen is de uitdaging positief voor de bewoners van het woonzorgcentrum. "Het is niet alleen leuk maar ook een goede oefening voor hen en het was ook goed voor de sfeer. Alle bewoners zijn heel enthousiast!"

Dit zijn de opdrachten die de bewoners van Overpelt hebben gekregen:

  • 100 mariachi’s vinden
  • 500 piñata's met snoep maken
  • een zonnetempel bouwen
  • een replica van een muurschildering van Rivera schilderen
  • een siësta organiseren met 500 Mexicanen

Burgemeester Smeets in de hangmat

Burgemeester Frank Smeets is ervan overtuigd dat de opdracht zal lukken. "We doen ons best om die 5 sterren opnieuw binnen te halen. Die hangmatten, daar moeten we nog naar zoeken maar we hebben nog 2 dagen de tijd. Ik heb er thuis al eentje, nog 499 te gaan dus ..." lacht Smeets. 

Bekijk hieronder de filmpjes waarin "De ideale wereld" de inwoners van Overpelt uitdaagt:

Meest gelezen