Frieda Brepoels (N-VA) stopt met actieve politiek

Frieda Brepoels (N-VA), de afscheidnemende burgemeester van Bilzen, stopt met de actieve politiek. Ze gaat niet meer in de gemeenteraad zitten maar krijgt wel een plaats op de Europese lijst voor 26 mei.

Frieda Brepoels is ondertussen 64 en heeft er een politieke loopbaan van 37 jaar opzitten. Daarin was ze op alle niveaus actief: schepen in Bilzen, kamerlid, gedeputeerde van de provincie Limburg, Europees parlementslid en de afgelopen 6 jaar burgemeester van Bilzen.

Jongeren

Na de verkiezingen had Brepoels opnieuw in het schepencollege kunnen zitten, maar ze zegt nu plaats te maken voor jongeren, ook in de gemeenteraad.

"Op 14 oktober 's avonds heb ik al gezegd dat het tijd is om een nieuwe ploeg samen te stellen, weliswaar met dezelfde coalitie maar met jongere mensen. Ik heb mij de afgelopen 6 jaar meer dan 100 % ingezet en moet nu misschien wat meer tijd maken voor mezelf, mijn familie en vrienden, want dat is er steeds bij ingeschoten."

Op dit moment is Frieda Brepoels nog voorzitter van de Vlaamse Waterweg, ze zetelt ook in een aantal intercommunales en wacht af wat de planning van de partij daarin is.

Europa

Ze was geen vragende partij meer om nog op een lijst te staan op 26 mei. Maar donderdagavond kreeg ze de vraag om de Europese N-VA-lijst met Geert Bourgeois als lijsttrekker vanuit Limburg te steunen. "Geert is een hele goeie vriend en medestichter van onze partij. Bovendien ligt Europa me nog steeds nauw aan het hart en heb ik er heel wat ervaring opgedaan. Van daaruit wil ik de partij dan ook graag steunen."

Meest gelezen