Videospeler inladen...

Het is uitkijken voor gladde wegen

De temperatuur is vannacht op veel plaatsen onder nul gegaan en het is vanmorgen op veel plaatsen gevaarlijk glad. De strooidiensten hebben de voorbije nacht zo'n duizend ton zout gestrooid.

Regen in combinatie met negatieve wegdektemperaturen kunnen ook deze morgen zorgen voor gladde wegen. Onder meer rond Gent zijn al een aantal slippartijen gebeurd, voorlopig zonder veel erg.

"Wegen en Verkeer is afgelopen nacht in Vlaanderen actief geweest en hebben duizend ton zout gestrooid", zegt Veva Daniëls aan VRT NWS. "We hebben ook inspecties gedaan, dwz dat we ter plaatse zijn gaan kijken hoe het wegdek erbij lag". 

"Het is nog in gans Vlaanderen uitkijken. Wanneer de zon opkomt, dan kan er opnieuw een kleine temperatuursdaling zijn, die voor gladheid kan zorgen. Ook bruggen en op- en afritten zijn altijd cruciale punten, omdat de ondergrond net iets kouder is, dan de gewone wegen". 

"Afgelopen nacht heeft Wegen en Verkeer duizend ton strooizout gebruikt, wat redelijk is voor een winterse nacht. Ter vergelijking: tot gisteren is er achtduizend ton strooizout gebruikt in heel Vlaanderen. In de winterperiode vorig jaar is er in totaal veertigduizend ton zout gestrooid", besluit Daniëls. 

Meest gelezen