Videospeler inladen...

KMI waarschuwt voor gladheid en activeert code geel

Het KMI heeft om 16 uur weercode geel geactiveerd wegens gladheid, eerst in de provincies Limburg en Luik, later in Namen, Luxemburg en de rest van het land. Het Agentschap Wegen en Verkeer blijft de toestand van het Vlaamse wegennet opvolgen en zal indien nodig uitrijden om te strooien.

Vannacht verwacht het KMI nog zeer plaatselijk ijsplekken, door het bevriezen van natte weggedeelten, en rijmplekken. De waarschuwing loopt tot zaterdag 13 uur.

Het Agentschap Wegen en Verkeer blijft de toestand opvolgen. "Het grote verschil met afgelopen nacht is, dat het droog zal blijven", zegt woordvoerster Veva Daniels. Indien nodig zullen de strooidiensten opnieuw uitrijden.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd zowat 1.000 ton zout gestrooid om de gewest- en snelwegen in Vlaanderen sneeuw- en ijsvrij te houden. Dat brengt het totaal op ruim 9.000 ton smeltmiddelen deze winter.

Weerman Frank Deboosere: "We zijn niet verlost van de winter"

Videospeler inladen...

Meest gelezen