Oud-radiopresentator Krista Bracke krijgt eredoctoraat aan de UGent

Oud-radiopresentator Krista Bracke uit Beervelde krijgt een eredoctoraat van de universiteit Gent. Bracke lijdt aan een zware immuunziekte en kreeg tien jaar geleden ook te maken met een vleesetende bacterie. Ze ontsnapte op het nippertje aan de dood en schreef daar ook een boek over.

Op 22 maart viert de Universiteit Gent haar verjaardag. Traditioneel worden er dan ook eredoctoraten uitgereikt aan mensen die een bijzondere maatschappelijke impact hebben op onze samenleving.

Dit jaar krijgt voormalig Radio 1-presentator Krista Bracke uit Beervelde een eredoctoraat. Volgens de UGent staat Bracke symbool voor de gewone man of vrouw die met haar optimisme en doorzettingsvermogen de kracht had om uit haar situatie te komen.

In 2009 werd Bracke getroffen door een vleesetende bacterie, en werd er een immuunziekte bij haar ontdekt. Daardoor verloor zij haar beide onderbenen en heeft zij onder andere een chronische longaandoening. Haar ervaring heeft het onderzoek naar de ziekte verder geholpen en ze schreef er ook een boek over: "Mijn leven op stelten". (lees voort onder de video)

In 2014 deed Krista Bracke haar verhaal bij Kathleen Cools in "Reyers laat". Herbekijk hieronder het volledige gesprek:

Videospeler inladen...

Merkel en Allende

Nu Krista Bracke een eredoctoraat krijgt, komt zij in het gezelschap van een heel select clubje terecht. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel en schrijver Isabelle Allende kregen eerder een eredoctoraat van de Universiteit Gent.

Meest gelezen